dinsdag 16 augustus 2011

Stash: Mac Lipgloss en Lustre Drops

Zozo, daar zijn we weer. Met het tweede mac-bakje: de lipglossjes. Ik bewaar er ook mijn twee vloeibare highlighters in: de Mac Lustre Drops. Mijn lipglosscollectie is niet zo heel erg uitgebreid, ik ben niet echt een gloss addict. Lipsticks zijn meer mijn ding, maar goed, gloss dus. Ik heb er een aantal in zeer uiteenlopende kleuren. ONWARDS!


Laten we maar beginnen met de vloeibare highlighters. Deze twee cuties komen uit de To The Beach collectie maar ze zijn ondertussen alweer een keer opnieuw uitgebracht, geloof ik. En ze komen vast nog wel eens terug.

Ik heb Sun Rush (rechts), een gebronsd goud tintje en Pink Rebel (links), een meer roze-gouden kleur.
Ze doen mij heel erg denken aan Moonbeam en Highbeam van Benefit, maar die zijn subtieler. Deze MAC-variant bevat meer shimmer en wordt dus sneller een glitterbom. Maar! Voorzichtig aangebracht (stipple stipple, my dears) op de jukbeenderen, op het wenkbrauwbot en tussen je wenkbrauwen geeft het een prachtig resultaat.
Sun Rush kan overigens wat donker zijn voor lichte huidjes. Ik gebruik hem zelf ook alleen in de zomer als ik wat bruiner ben.


Vervolgens is een set van 3 glossjes die ik via een blogsale kocht. Volgens mij komen ze uit een kerstcollectie: Mac Mischief Makers. Oorspronkelijk was dit een setje van 5 met Gitane, Pinkular, Angelwing, Instant Gold en Magnetique. Ik bezit alleen de laatste drie.
Deze glossjes zijn alledrie een miniformaat: ze bevatten slechts 2,4 g terwijl een fullsize lipglass 4,8 g product bevat. Het dubbele dus.
Angelwing is de prachtige donkerpaarse bessenkleur.
Magnetique is fuschia en lekker opvallend. Een heerlijke zomergloss.
Instant Gold is, verrassing, goud. Deze brengt heel sheer aan en geeft gewoon een mooie glans aan je lippen met heel veel shimmer. Fijn.


Ik heb ook twee glosses uit de Disney Venomous Villains collectie (begint he top te vallen dat deze en Mischief Makers mijn favoriete collecties zijn?).

Ik heb Revenge is Sweet met daarop Doornroosjes villain Malificent (dat betekent kwaadaardig, vind ik best cool). Deze lijkt heel erg paars in de tube maar als ik hem aanbreng wordt het veeleer een koelroze glans. Het pigment is dus niet helemaal wat het lijkt maar desalniettemin een mooie gloss.

De tweede is Wicked Ways met 101 Dalmatiërs Cruella De Vil. Geweldige rode kleur, heel opvallend maar helemaal mijn ding.

(Swatches van elke gloss onderaan het artikel trouwens!)


Ik heb ook nog twee normale lipglasses. Ik zeg normaal maar de roze komt ook uit een kerstcollectie Tartan Tale). De oranje kocht ik op een blogsale. Ik hou van blogsales...

De roze (Budding Romance) zat dus in een geruit blikje: My Scottish Fling Mineralize Kit.
Verder zaten er een mineralized eyeshadow duo (Pink Split), een paintpot (Fresco Rose) en een minimascara (Zoomblack) in. Deze set was trouwens helemaal geweldig. Love all of it.  Budding Romance zit standaard in mijn makeuptasje. Het is voor mij een nude kleur (maar als je hele lichtgetinte lippen hebt, kan deze behoorlijk roze uitpakken) en hij kan eigenlijk overal bij. Handig dus als ik snel mijn makeup wil bijwerken onderweg.

De oranje kleur, Ember Glow, past om eerlijk te zijn totaal niet bij mijn huidskleur. Maar hij staat wel heel leuk over een rode lipstick (om die wat zachter te maken) en dus houd ik hem lekker toch.


Tenslotte ben ik ook eigenaar van dazzleglass Babysparks. Ik weet dat dit een enorm populaire kleur is, maar hij doet het niet echt voor mij. Ik vind dazzleglasses nogal plakkerig en of de kleur roze, oranje of blauw is maakt niet zoveel uit. Op je lippen is het altijd gewoon doorzichtig met glitter. Beetje pointless dus, al die varianten. Misschien ben ik gewoon niet gesofisticeerd genoeg om het verschil te zien, dat kan uiteraard ook.

Babysparks komt uit een Tartan Tale setje: de Vainglorious lipbag. Deze zat dus in zo'n leuk tasje met schotse ruitjes samen met een lippotlood (In Synch) en een lipstick (Mellow Mood). Ik gebruik alleen de lipstick nog regelmatig. Het lippotlood is te licht voor mij en dazzleglasses blijken mijn ding niet. Beetje jammer van het geld, maar goed, ik had maar beter moeten swatchen op voorhand. Try before you buy etcetera.
Mellow Mood is trouwens wel een favoriet en verder niet te verkrijgen dus ik denk gewoon: Mellow Mood was een HELE dure lipstick. xD

Anyway, Babysparks:


Op naar de swatches. Van links naar rechts zie je
Magnetique, Angel Wing, Instant Gold, Revenge is Sweet,  Wicked Ways, Ember Glow, Budding Romance, Babysparks.


 Ik zou graag nog wat cremesheens aanschaffen. Het Packed To Go setje met daarin 3 cremesheens dat je nu op de UK MAC website kan bestellen roept gewoon mijn naam. Verschrikkelijk. Must resist.

Hebben jullie een favoriete MAC gloss? Een kleurtje dat jullie nog heel graag willen?

3 opmerkingen:

  1. Mooie collectie! En ik ben jaloers op het feit dat jij MAC online kan bestellen :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn favorietje is de Viva Glam V lipglass. En ik wil Nymphette ook nog!

    BeantwoordenVerwijderen