zondag 20 februari 2011

Compare: Benefit Beams vs. MeMeMe Skin Illuminators

De vloeibare highlighters Moon Beam en High Beam van Benefit zijn bijna legendarisch. Ze zien er prachtig uit, geven een geweldige glans zonder een glitterbom te worden en zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Maar, er is een maar. Ze zijn prijzig. Voor een flesje betaal je maar liefst 32 euro.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Elf heeft voor 1 euro (!) haar Shimmering Facial whips. Sleek verkoopt Empress en Godess en zelf heb ik de MeMeMe Skin Illuminators. Soms worden ze ook Complexion Enhancers genoemd. Ik denk dat ze bij MeMeMe zelf niet meer weten hoe ze hun producten moeten noemen...

MeMeMe kan je in Engeland bij Superdrug kopen of op de webshop al zijn ze nu tijdelijk uitverkocht. Deze kosten 5,25 pond of zo'n 6,25 euro.

Ik maak vandaag de vergelijking tussen Benefit en MeMeMe ipv ELF of iets anders omdat MeMeMe echt wel bewust bezig is met het dupen van Benefit. Ze verkopen naast deze vloeibare highlighters ook blushes in vierkante kartonnen doosjes, lip- en cheektints met kwastjes in flesjes (Benetint? Jawel!) enzovoort. Het v alt niet op... ;)


Doelbewuste dupes dus, maar zijn ze ook echt hetzelfde? Ik ben aan het vergelijken geslagen.Benefit heeft 2 vloeibare highlighters. High Beam is de roze variant, Moon Beam de gele. Beiden bevatten 13 ml product. De highlighters van MeMeMe bevatten 12 ml product. Opvallend is dat hier de roze variant Moon Beam heet. De gele versie is Sun Beam.

Ook een beetje gek: het roze Benefitflesje lijkt net iets kleiner dan het gele. Ik kocht ze niet tegelijk dus misschien heb ik van 1 van beide een oudere versie, vandaar het hoogteverschil? Geen idee.

Qua substantie is er alvast weinig verschil. De versies van Benefit zijn misschien een ietsiepietsie meer vloeibaar maar dat is echt nauwelijks merkbaar. Ze blenden overigens ook even vlot.

Geen van de 4 producten heeft een specifieke geur of toch geen geur die me meteen opvalt.Laten we eerst de gele varianten maar eens bekijken: Moon Beam van Benefit en Sun beam van MeMeMe.

Sun beam lijkt iets rozer in het flesje.

Nochtans is het op de swatches net omgekeerd. In Benefit Moon Beam zit een roze parelmoeren glans die je in MeMeMe Sun Beam niet terugvindt. Sun Beam bevat alleen een gouden glow. Een prachtige gouden glow, maar het is uiteraard een heel andere dimensie.

Het verschil blijf je ook zien bij de geblende swatches. Benefit Moon Beam is gouden met een roze sheen erin, MeMeMe Sun Beam is alleen goudkleurig. Niet de perfecte dupe voor de oh zo dure Benefit Moon Beam dus. Voor mij is dit geen probleem omdat ik het origineel ook heb, maar zoek je een vervanger, dan is dit niet the way to go, al is de MeMeMe Complexion Enhancer wel een schitterend product op zich.

Het valt extra op als je naar de restjes opgedroogde highlighter kijkt op de kwastjes. Benefits flesje heeft duidelijk roze randjes.
 


Wat de roze highlighters betreft is er volgens mij geen verschil. In het flesje lijkt Benefit High Beam net iets donkerder, maar op je huid zie je daar niks van terug.

Allebei roze, geen verrassende ondertonen, mooie glans. Hier is de poging tot dupen van MeMeMe dus wel geslaagd!5 opmerkingen:

  1. Wat een duidelijke review!! bedankt !!! Mag ik je een wishlist meegeven als je naar de UK gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat mag. n_n Zolang het in de valies past, ga ik met veel plezier voor iedereen shoppen.

    BeantwoordenVerwijderen