zondag 1 augustus 2010

REVIEW: Pop Beauty Eye CakeDeze Mocha Eyes Eye Cake kocht ik alweer bij discountcosmetics4u. Het is een testerblikje maar hij was ongebruikt.


Hij bevat heel wat neutrale, natuurlijke kleurtjes maar er bestaan ook veel fellere versies van. Teal Eyes is bijvoorbeeld prachtig en ook Peaches is oh so cute! Deze afbeelding toont er nog een paar:Kijk zeker eens op de website van Pop Beauty voor de hele collectie.

Maar zijn ze wel het kopen waard?

Dat hangt er een beetje vanaf. Het pigment in deze bruine oogschaduw is alleszins niet slecht, maar echt spectaculair is het nu ook weer niet. Voordeel is dat deze oogschaduws absoluut niet poederig zijn en dat is wel zo prettig, zeker omdat de verschillende kleurtjes vlak naast elkaar liggen. Fall-out zou dus wel eens heel vervelend kunnen geweest zijn.


De eye cakes zijn heel erg glinsterig. Je ziet echt overal glans. Vooral de groenige kleur (tweede van bovenaan) glanst heel metaalachtig en dat vind ik echt een heel fijn effect. De andere zijn meer shimmer maar ook die zijn mooi. Kijk naar dat mooie roestbruin! (vierde kleurtje van bovenaan). Het onderste kleurtje is dan weer een prachtige highlighter met net voldoende glans om je ogen te laten 'poppen'.

Ik gebruik deze eye cake echt heel vaak de laatste tijd en vooral als ik mijn make-up op de trein doe. Zo'n blikje stop je makkelijk in je tas (Ik steek er zelf altijd een sponsapplicatorretje van de HEMA bij. Dat past prima in dit blikje. Ok, die dingen zijn prut, maar voor een snelsnel makeupje vind ik ze nog kunnen).

Het neemt dus niet veel plek in en het gaat ook niet kapot. Zo'n metalen tinnetje kan tegen een stootje. Ik heb hem zelfs al van de trap laten vallen en nee hoor, geen schrammetje! Maar eerlijk is eerlijk, hier ligt wel een fluffy zachte loper op de trap... Toch vind ik het best indrukwekkend. Een gewone oogschaduw had dat avontuur vast niet overleefd!

Nadeeltjes aan dit schatje zijn dus vooral dat er toch wat meer pigment in had kunnen zitten en dat er geen afscheiding tussen de kleurtjes zit. Want ook al is er weinig fall-out, het blijft toch een beetje vervelend. Ik weet niet hoe ik deze ga kunnen opmaken zonder de hele boel te verpulveren en er een kleurtje van te maken. Want uiteindelijk blijf je toch altijd zitten met de randjes?

Tenslotte nog wat over de naam: mocha eyes. Dit blikje wordt verondersteld de natuurlijke kleur van je ogen te benadrukken maar euh, doe je dat normaal gezien niet met contrasterende kleuren? Nu houd ik me zelf ook niet aan die regel. Ik vind brons-bruine kleurtjes ook het mooist staan bij mijn bruine kijkers, maar meestal zitten in setjes voor bruine ogen juist veel paarse en roze tinten. Hier dus niet en dat is dus net even anders dan we gewoon zijn. Ik vermoed dat deze blikjes net een oogkleur moeten voorstellen (mokka dus in dit geval) want ook het Bright Blue Eyes setje is vooral heel veel blauw.

Al bij al vind ik dit dus wel de moeite waard. Vooral het tas-proof zijn verdient een pluspuntje!

3 opmerkingen:

 1. Ik zou dit al kopen voor de doosjes die zien er echt leuk uit!
  Je bent trouwens getagd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel erg mooi uit, ik hou wel van die shimmerkleurtjes. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk: oogschaduw in een blikje!!

  BeantwoordenVerwijderen